Een blauw schilderij
voor een serene sfeer

EEN CHIC INTERIEUR?
KIES VOOR BLAUWTINTEN

Blauw, is helemaal hot en trendy! Met de kleur blauw creëer je een mooie basis voor een chique interieur. Net zoals bij andere kleuren zijn er van de kleur blauw ook heel veel verschillende soorten tinten. Voor ieder wat wils dus. De kleur blauw behoort tot de koelere kleuren, net zoals groen en paarstinten. Afhankelijk van de lichtinval in je huis kan een koele kleur, zoals blauw, je interieur wellicht nog wat koeler doen ogen, maar gelukkig kan blauw gemakkelijk gecombineerd worden met andere, warmere kleuren, waardoor de eventuele koele uitstraling kan worden verminderd. Blauw, de kleur van de lucht en de zee.  De kleur die ons lief is. Blauw is de kleur die wij associeren rust en vrede.

Alle tinten blauw gecombineerd met wit

Dit ligt misschien wat voor de hand, maar als je het al spannend vindt om te experimenteren met een andere kleur, zoals blauw, dan zou ik de rest van het interieur simpel houden. De kleur wit en blauw vormen een prachtig contrast en wit zorgt voor balans in je interieur.

Alle tinten blauw gecombineerd met zachtroze

Blauw en roze, het klinkt als een romantische combinatie, vind je niet? Dit komt wellicht doordat we (nog steeds) blauw associëren met jongens en roze met meisjes. In het geval van een metamorfose niet eens zo gek; je houdt met deze kleurencombinatie namelijk het midden tussen een stoere en zachte uitstraling, het beste van beide dus

Hague blue met okergeel

Een gewaagde combinatie, maar oh zo mooi: Hague Blue van Farrow & Ball in combinatie met okergeel. Hague Blue is een combinatie van marineblauw en een vleugje blauw dat je terugziet in de veren van een pauw; blauw met een speciaal randje dus. Okergeel is een warme kleur die de eventuele koelte van deze blauwtint mooi compenseert. Eén muur met deze kleur en een meubel of accessoire in okergeel et voila: een chic interieur.

Blauw gecombineerd met blauwtinten

Dit is misschien een niet zo voor de hand liggende keuze, maar een blauw muur als basis kan perfect gecombineerd worden met bijvoorbeeld een bank of ander meubelstuk in een tint blauw. Zo zijn er blauwtinten die neigen naar grijs en dit vind ik zelf echt een killer combinatie, zoals je hieronder ziet op een slaapkamer. Door kleuren te kiezen uit hetzelfde kleurenpalet creëer je rust en een eenduidige stijl.