3 eenvoudige ideeën om jouw slaapkamer naar een hoger niveau te brengen

 

 

De slaapkamer moet een ruimte zijn, waarin je na een lange werkdag even heerlijk tot rust kunt komen. Hoe heb jij de slaapkamer in huis momenteel ingericht? Vaak kiest men voor een te druk interieur, met alle gevolgen van dien. Je zal minder prettig slapen, je begint de dag met onrust in je hoofd, enzovoorts. Reden genoeg om nog eens naar de inrichting van je slaapkamer te kijken! In dit artikel geven we je drie eenvoudige ideeën, waarmee je de slaapkamer nog rustgevender en gezelliger in kunt richten.

 

#1: een mooie hanglamp boven je bed

Veel mensen kiezen voor een lampje naast hun bed. Het kan echter ook heel mooi zijn om een stijlvolle, ietwat klassieke hanglamp boven het bed te hangen. Met een prachtige glazen lampenkap geeft dit een warm licht af in de avonduren. Je kunt dit eventueel combineren met romantische rode ledverlichting achter je bed.

 

#2: zorg dat kasten afsluitbaar zijn

Om te voorkomen dat je voortdurend naar je kleding kijkt, kan het verstandig zijn om kasten afsluitbaar te maken. Daarbij voorkom je op deze manier, dat je kleding al snel onder het stof komt te zitten. Je kunt een kast afsluitbaar maken met een gordijntje, een schuifdeur, enzovoorts. Het voorkomt dat je slaapkamer een drukke uitstraling krijgt door de verschillende kleuren van je kleding.

 

#3: plak rustgevende muurstickers op je muren

Vergeet niet je muren in de slaapkamer op te vrolijken! Dit doe je bijvoorbeeld door hier rustgevende muurstickers op te plakken. Denk aan prachtige stickers van bomen, een zon of maan, een veld vol tulpen, enzovoorts. Er zijn op internet verschillende aanbieders van kwalitatief goede muurstickers. Deze stickers blijven een lange tijd zitten en zijn eenvoudig van de muur te halen, als je ze wilt vervangen.