Trendy woontips

Tegenwoordig lijken alle woonkamers op elkaar en maakt bijna niemand onderscheid op gebied van originaliteit. Dit kan komen omdat mensen geen tijd en energie in het inrichten van hun woonkamer willen steken of omdat iedereen bij de Ikea winkelt. Hoe dan ook is het leuker om uniek te zijn in je meubels en woonaccessoires, in plaats van dezelfde koffietafel tegen te komen bij je buren in de woonkamer. Daarom hier een aantal tips over meubels die net even iets anders toevoegen aan je woning.

Kunst

Voeg een beetje cultuur aan je woning toe door wat schilderijen of ander soort kunst neer te zetten. Door een aantal schilderijen op te hangen kan je woning een stuk meer kleur krijgen. Een stadsbeeld of wellicht iets meer abstracts kan een unieke sfeer achterlaten in je woonkamer. Vaak wordt er vanuit gegaan dat kunst erg duur is, maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn. In veel woonwinkels of online websites worden mooie stukken aangeboden voor schappelijke prijzen. Je kan dit natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt.

Als je echt wat unieks wil vinden, speur dan is op de rommel of vlooien markten wat af. Daar worden meestal schilderijen en andere artikelen aangeboden die nergens anders te vinden zijn en meestal voor een koopje zijn aan te schaffen.

Unieke meubels

Ga opzoek naar unieke woonmeubels. Zo heb je bijvoorbeeld mooie uitschuiftafels, hangstoelen en zelfs bedden gemaakt van gerecyclede houtpallets. Het kan zo gek worden als je zelf wil, dus ga online of in de buitenwereld op zoek naar die unieke toevoegingen die jouw huis anders gaat maken dan de rest.

Veel groen

Een laatste tip is om veel groen in je woning te hebben. Planten voegen een frisse look toe aan je woning en zorgen er ook voor dat je meer relaxed wordt. Vergeet ze alleen geen water te geven!