5 Tips hoe je foto’s kunt gebruiken om je huis in te richten.

In de herfst en winter brengen we meer tijd binnen door. Geen wonder dat veel mensen zodra de herfst begint hun huis weer gezellig willen maken door met de inrichting te variëren. Een trend die we steeds vaker zien terugkomen is het gebruik van foto’s in de inrichting.

Waar voorheen foto’s voornamelijk in fotolijstjes werden gebruikt, zijn er meer toepassingen om leuke foto’s van het gezin als wanddecoratie te laten dienen. Laten we eens gaan kijken naar welke mogelijkheden er zijn om je huis leuk in te richten met zelfgemaakte foto’s.

Kunst

Foto op canas.

Een foto op canvas is een ideale manier om je wanden te bekleden met je mooiste herinneringen. In feite is een foto op canvas een soort van poster maar dan gespannen op een frame van houten latjes. Een foto op canvas kun je in verschillende maten bestellen, van heel klein naar heel groot. Met eigen inbreng van creativiteit kun je het nog veel inspirerender maken voor je inrichting door bijvoorbeeld een foto te verspreiden over meerdere canvassen.

Maar ook een canvas met daarop een mozaïek foto is een goed idee om je huis een leuke twist te geven. Verder zou je afhankelijk van waar je een canvas besteld nog andere creaties kunnen toepassen zoals een omlijsting voor je canvas. Deze zijn standaard namelijk zonder omlijsting.

Fotobehang.

Groter en unieker dan een canvas is je eigen foto of meerdere foto’s op behang. Op deze manier zou je een hele muur of zelfs een hele kamer kunnen vullen met je favoriete foto. Dit kan natuurlijk ook een inspirerende afbeelding zijn. In feite kun je elke afbeelding gebruiken voor op behang of een canvas. Met je eigen foto’s is het natuurlijk veel leuker en heb je een persoonlijke touch die niemand anders heeft.

Ook met foto’s op behang kun je veel kanten op qua creativiteit. Ook mozaïek behoort tot de mogelijkheden, Maar je zou bijvoorbeeld ook een of twee banen kunnen laten drukken en een gedeelte van een muur daar mee bedekken.

Wanneer je een beetje handig bent met photoshop, zou je nog veel creatieve ideeën kunnen maken. Voor leuke ideeën en korting op foto’s en prints voor in je interieur kijk je hier.

Bank

Fotokalender.

De welbefaamde kalender op het toilet of in de gang / hal, hangt nog steeds bij veel mensen thuis. Hoe leuk is het om deze te voorzien van je eigen familie kiekjes. Hiermee fleur je de gang of het toilet direct op.

Zou zou je voor elke maand een toepasselijke foto’s kunnen gebruiken. In de zomermaanden gebruik je bijvoorbeeld vakantiefoto’s. En in de wintermaanden foto’s van toen het sneeuwde en de kinderen een sneeuwpop hebben gemaakt. In december kun je weer een foto gebruiken van de hele familie aan het kerstdiner. Zit zijn maar enkele ideeën van wat je zou kunnen doen met een gepersonaliseerde foto kalender.

Kijk voor andere ideeën eens bij onze kunst op maat. Zoals het schilderen van je eigen wanddecoratie, of een muurschilderij.

Je favoriete mok.

Koffie, melk of thee. Je drinkt het vaak uit een beker of grote mok. Sommige mensen hebben een eigen mok, je kent ze wel van een vriend of familielid gehad op je verjaardag met daarop een leuke voor jouw toepasselijke tekst of afbeelding.

Ook een mok kun je met een eigen foto laten bedrukken. Hoewel mokken vaak in de kast staan wanneer ze niet worden gebruikt, mogen ze zeker gezien worden wanneer je ze wel gebruikt. Ze nemen wat dat betreft zonder dat je het direct inrichting noemt een prominente plek in in je interieur.

Dus waarom niet een mok met de mooiste foto’s van je pasgeboren baby. Of een foto van je huisdier of jezelf tijdens een vakantie?

Foto’s op kussens laten bedrukken.

Met name in de koudere maanden zijn kussens en plaids weer vaak op de bank te vinden in menig woning. Kussentjes zorgen voor een warme uitstraling en aangezien we veel binnen zijn en weer lekker gaan bankhangen is een set leuke gezellige kussens een goed idee.

Ook kussens kun je eenvoudig laten bedrukken met je eigen foto’s. Je kunt spelen met thema’s, maar ook met kleuren om de kussen passend bij je interieur te maken. Wat vaak gedaan wordt is het gebruik van zwart wit foto’s op kussen. hiermee creëer je een neutrale uitstraling die bij vrijwel elke woninginrichting past.

Dit is ook een goed idee om voor iedereen in het gezin duidelijk te maken welk kussen vor wie is. Naast foto’s kun je elke afbeelding die je op het internet kan vinden gebruiken om op een kussen te laten drukken. En indien je handig bent met een fotobewerkingsprogramma zoals photoshop, kun je ook leuke creaties met teksten of vormen maken voor op de kussens.

Meer inspiratie en tips.

Onze 5 tips hoe je foto’s kunt gebruiken om je huis in te richten zijn hiermee ten einde. Ik hoop dat je er inspiratie uit hebt kunnen halen. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor het gebruik laten drukken van foto’s/ Vooral voor bedrijven zijn de mogelijkheden eindeloos. Wellicht spreken enkele van deze ideeën je aan om deze voor thuis te gebruiken.

Mocht jezelf nog leuke ideeën hebben die in dit blog vermeld zouden kunnen worden, laat dan zeker wat van je horen via onze contactpagina.