De reden om renovlies behang te gebruiken

Er zijn verschillende manieren om wanden binnen je woning van enige opvrolijking te voorzien. Het gebruik van renovlies behang is hier een voorbeeld van. Er zijn verschillende redenen om voor dit type behang te kiezen. In dit artikel zetten we deze redenen voor je op een rijtje! Wist je bijvoorbeeld dat behang van renovlies goed te gebruiken is in een vochtigere ruimte? Dit maakt dat renovlies behang regelmatig wordt ingezet om de muren van een badkamer of keuken op te vrolijken! Het is slechts een voorbeeld van redenen om voor renvolies behang te kiezen in huis.

Renovlies behang is zeer makkelijk toepasbaar

Naast het feit dat renovlies behang in verschillende (ook vochtige) ruimtes te gebruiken is, blijkt het materiaal zeer makkelijk toepasbaar. Hiermee wordt bedoeld, dat renovlies behang op vrijwel iedere ondergrond te gebruiken is. Denk bijvoorbeeld aan een ondergrond van gipskarton, een ondergrond van stucwerk, enzovoorts. Beoordeel vooraf goed, of de ondergrond eerst met een voorstrijk moet worden ingesmeerd. Dit voorkomt dat de behanglijm in de ondergrond trekt, waardoor het behang sneller los zal komen te zitten. Vraag eventueel om advies, als je niet zeker weet of je muren direct met behanglijm ingesmeerd kunnen worden.

Andere voordelen van renovlies behang

Ook biedt renovlies behang een goede bescherming aan je wanden. Het behang is van een dermate hoge kwaliteit, dat scheuren en oneffenheden in de muur voorkomen zullen worden. Zo behoudt de muur z’n nette afwerking! Daarbij is dit type behang allergievrij. Dat wil zeggen dat het bijvoorbeeld voor een huisstofmijt of soortgelijke organismen nauwelijks tot helemaal niet mogelijk is om zich aan het behang te hechten. De kans dat je last zal ondervinden van allergieën in huis, wordt hierdoor aanzienlijk kleiner. Ook niet onbelangrijk: het behang heeft een brandvertragende werking en bevat geen schadelijke stoffen voor mensen.